Maaltafels.be

  maaltafels oefenen met kind    
 
 
 

Hallo!
Welkom op Maaltafels.be

Ik ben Juf Yvi en ik ben de webmaster en bedenker van deze website.
Ik geef zelf al 16 jaar les waarvan de meeste jaren in het tweede leerjaar en enkele jaren als zorgjuf. Momenteel ben ik weer zorgjuf, voornamelijk voor het eerste en tweede leerjaar.

 

De site Maaltafels.be bestaat al enkele jaren en heeft al heel wat veranderingen ondergaan. Want ik ben heel klein en bescheiden begonnnen.


Het idee voor deze site kwam toen ik zelf in het tweede leerjaar stond en nood had aan een website waar ik de kinderen met een gerust hart (d.w.z. zonder lonkende advertenties en banners) de maaltafels kon laten oefenen via spelletjes. Er waren heel veel spelletjes maar voor kinderen van 6, 7 of 8 jaar is het vinden van de spelletjes via Google niet evident! Toch niet zonder hulp van de juf.
Daarom besloot ik zelf een website te maken waarop ik de leukste spelletjes zou verzamelen. En zo werd Maaltafels.be geboren. Bovendien een naam die door alle kinderen makkelijk onthouden wordt! Zo konden ze in mijn klas gemakkelijk zelfstandig online oefenen tijdens hoekenwerk, zelfstandig werk... of gewoon tijdens de rekenles.

Voor het online zetten van de spelletjes, had ik eerst een oproep online gezet. Met daarin de vraag wat ouders en kinderen graag op de website Maaltafels.be hadden zien verschijnen. M.a.w. waar ze nood aan hadden. Meteen kwam de vraag naar werkbladen, zowel van ouders als van kinderen.
Samen met de spelletjes werden dan ook gratis werkbladen online gezet. Deze kunnen nog steeds door iedereen gedownload en geprint worden.

  De website werd bijzonder goed gesmaakt. Er waren elke dag vele bezoekers en er kwamen ook veel reacties en vragen per mail binnen. Om aan deze vragen tegemoet te komen, ontstonden de gepersonaliseerde pakketten en het idee om een uitgebreider assortiment materiaal aan te bieden in een betalende ledengedeelte.


Via een enquête onder de nieuwsbrieflezers kreeg ik een beter idee naar de noden en de prijs die leden er voor wilden betalen. En zo ging de betalende ledenwebsite online in 2009. De inhoud van dit afgesloten gedeelte wordt nog voortdurend aangevuld.

Het opzet van het gratis materiaal blijft bewaard! Ook wie geen lid is, blijft bruikbaar materiaal vinden op de website!

Vragen, opmerkingen en voorstellen zijn nog steeds heel welkom!
Ik wens jullie heel veel oefenplezier en mooie resultaten!

Lieve groeten,

juf Yvi


 
 

e learning - learn
 
 

e learning - learn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

FACEBOOK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KOOP GEPERSONALISEERDE WERKBLADEN:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief
Schrijf je hier in.
Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwigheden op de site!
Email:
Naam: